Kategorier
IT-Nytt

Microsoft innrømmer: Gikk for langt i oppdateringsrush for Windows 10 » ITavisen

Microsoft mener nå at alle bør oppdatere til Windows 10. Så sikre er de på sitt nyeste operativsystem at for noen skjedde denne oppdateringen automatisk.

Dette skriver ITavisen:

Microsofts utrulling av Windows 10 med gratis oppdateringer for de med Windows 7 og 8.1 ble godt mottatt av mange, mens det for andre ble en pest og en plage med konstante oppdateringsvarsler.

Det gikk så langt at Windows oppdaterte seg selv, og at lukkeknappen i oppdateringsvarselet ble gjort om til å installere likevel, og Microsoft ble endog saksøkt av en kvinne i California.

Vanskelig å finne balansen
Nå sier Microsofts sjefsmarkedsfører, Chris Capossela, at selskapet gikk for langt i noen tilfeller:

– Vi vet at vi ønsker at folk skal kjøre Windows 10 fra et sikkerhetsperspektiv, men det er vanskelig å finne den rette balansen der du ikke er for aggressiv, sier han i Windows Weekly-podcasten

Det var spesielt endringen av det røde krysset i dialogbokser, som skal lukke vinduet og kansellere operasjonen, som ble for mye – også for Microsoft:

Tok tid å oppdatere
– Vi gjorde mye riktig, men det var enkelte øyeblikk der det røde krysset i dialogboksen, som typisk betyr «avbryt,» ikke betød «avbryt,» sier han.

Nesten hele Internett gikk i harnisk over denne oppdateringsdialogboksen, og det var vanskelig for Microsoft å håndtere, sier han videre:

– I løpet av et par timer etter denne oppdateringen oppdaget vi at vi hadde gått for langt, og det tar selvfølgelig litt tid å kjøre ut en oppdatering som endrer denne oppførselen. Og disse to ukene var ganske smertelige og åpenbart et lavt punkt for oss.

– Naturligvis lærte vi mye av dette.

Kilder
Slashgear
Windows Weekly

Dyttet for hard for å oppdatere, sier markedssjef.

Kilde: Microsoft innrømmer: Gikk for langt i oppdateringsrush for Windows 10 » ITavisen