Microsoft innrømmer: Gikk for langt i oppdateringsrush for Windows 10 » ITavisen

Microsoft innrømmer: Gikk for langt i oppdateringsrush for Windows…

Microsoft mener nå at alle bør oppdatere til Windows 10. Så sikre er de på sitt nyeste operativsystem at for noen skjedde denne oppdateringen automatisk.

Dette skriver ITavisen:

Microsofts utrulling av Windows 10 med gratis oppdateringer for de med Windows 7 og 8.1 ble godt mottatt av mange, mens det for andre ble en pest og en plage med konstante oppdateringsvarsler.

Det gikk så langt at Windows oppdaterte seg selv, og at lukkeknappen i oppdateringsvarselet ble gjort om til å installere likevel, og Microsoft ble endog saksøkt av en kvinne i California.

Vanskelig å finne balansen
Nå sier Microsofts sjefsmarkedsfører, Chris Capossela, at selskapet gikk for langt i noen tilfeller:

– Vi vet at vi ønsker at folk skal kjøre Windows 10 fra et sikkerhetsperspektiv, men det er vanskelig å finne den rette balansen der du ikke er for aggressiv, sier han i Windows Weekly-podcasten

Det var spesielt endringen av det røde krysset i dialogbokser, som skal lukke vinduet og kansellere operasjonen, som ble for mye – også for Microsoft:

Tok tid å oppdatere
– Vi gjorde mye riktig, men det var enkelte øyeblikk der det røde krysset i dialogboksen, som typisk betyr «avbryt,» ikke betød «avbryt,» sier han.

Nesten hele Internett gikk i harnisk over denne oppdateringsdialogboksen, og det var vanskelig for Microsoft å håndtere, sier han videre:

– I løpet av et par timer etter denne oppdateringen oppdaget vi at vi hadde gått for langt, og det tar selvfølgelig litt tid å kjøre ut en oppdatering som endrer denne oppførselen. Og disse to ukene var ganske smertelige og åpenbart et lavt punkt for oss.

– Naturligvis lærte vi mye av dette.

Kilder
Slashgear
Windows Weekly

Dyttet for hard for å oppdatere, sier markedssjef.

Kilde: Microsoft innrømmer: Gikk for langt i oppdateringsrush for Windows 10 » ITavisen

Martin Arthur Andersen